Përpara se të angazhoheni në tregtim përmes një llogarie të drejtpërdrejtë të IC Markets, vërtet duhet të konsideroni të provoni një llogari demo të IC Markets .

Kjo do të japë ndjenjën e përsosur se si është tregtimi me një ndërmjetës të madh si IC Markets. Për t’ju ndihmuar në këtë drejtim, ne kemi krijuar gjithashtu një udhëzues të dobishëm për hapjen e llogarisë demo të IC Markets. Këtu mund të ndiqni saktësisht se si të hapni llogarinë tuaj të re dhe fleksibël demo me një udhëzues të procesit.

Hapi 1: Plotësimi i të dhënave tuaja personale

Për të lehtësuar kalimin tuaj në tregtimin e drejtpërdrejtë, drejtohuni në faqen kryesore të IC Markets për t’u regjistruar për një llogari tregtare të drejtpërdrejtë. Kur mbërrini në faqen kryesore të faqes së internetit, ka disa butona për të zgjedhur. Thjesht klikoni në kutinë që thotë “filloni tregtimin”.

Pasi të klikoni atë buton, më pas drejtoheni te një formular që ju lejon të plotësoni informacionin për të hapur llogarinë siç tregohet më sipër. Ky duhet të jetë informacioni personal më themelor.

Hapi 2: Plotësimi i profilit të llogarisë tuaj të drejtpërdrejtë të IC Markets

Gjatë rrugës do t’ju duhet të konfiguroni llogarinë tuaj tregtare, në lidhje me monedhën bazë, levën dhe parametrat e tjerë bazë. Sigurohuni që të plotësoni të gjithë informacionin. Këto përfshijnë disa pyetje relativisht të thjeshta në lidhje me sjelljen dhe njohuritë tuaja tregtare.

Hapi 3: Zgjidhni platformën tuaj të tregtimit

Gjëja tjetër që do të bëni është të vendosni se cilën nga platformat tregtare dëshironi të përdorni. Ju keni zgjedhjen e cTrader, MetaTrader 4 dhe MetaTrader 5. Mund të hapni një llogari me cilëndo nga këto platforma. Ka një efekt në kushtet tuaja të tregtimit. Llogaria cTrader ECN ka diferenca duke filluar nga 0 pips, por zbaton një komision prej $3 për lot të tregtuar.

Thjesht duhet të zgjidhni platformën me të cilën preferoni të tregtoni. Përtej kësaj, do t’ju duhet të zgjidhni llojin e llogarisë dhe monedhën bazë, si dhe levën.

Ju mund të përdorni një llogari të vërtetë ECN ose një llogari standarde, me shuma levash duke përfshirë 1:1, 1:25, 1:50, 1:100, 1:200, 1:400 dhe 1:500. Ju mund të zgjidhni sa do të depozitoni, por mbani në mend se kërkohet një minimum prej 200 dollarë amerikanë për të hapur llogarinë.

Hapi 4: Ngarkimi i dokumenteve tuaja për të verifikuar llogarinë tuaj të drejtpërdrejtë të IC Markets

Për të aktivizuar plotësisht llogarinë tuaj të drejtpërdrejtë të IC Markets, do t’ju duhet të ngarkoni disa dokumente verifikimi. Kjo është shumë e thjeshtë dhe mund të bëhet plotësisht në mënyrë elektronike.

Dokumentet duhet të jenë si më poshtë:

  • 1 x dokument ID si pasaportë ose patentë shoferi
  • 1 x dokument vendbanimi. Kjo mund të jetë një deklaratë bankare, faturë shërbimi ose dokument tjetër që vërteton adresën tuaj. Duhet të jetë jo më e vjetër se 90 ditë.

Këto dokumente mund të dorëzohen në mënyrë elektronike duke shtypur butonin ngarko. Sigurohuni që fotografitë tuaja të jenë të qarta për të shmangur vonesat.

Nëse nuk i keni ende gati, thjesht klikoni butonin e emailit ose ngarkoni më vonë.

Hapi 5: Verifikimi në pritje – Llogaria juaj e drejtpërdrejtë e IC Markets është pothuajse gati

Pasi të ngarkoni këto dokumente, aktivizimi do të jetë në pritje derisa dokumentet tuaja të konfirmohen nga ekipi i verifikimit. Zakonisht është një proces shumë i shpejtë. Ndërsa kjo po ndodh, ju mund të financoni llogarinë tuaj me ndonjë nga metodat e treguara më sipër. Pasi të përfundojë verifikimi juaj, mund të filloni tregtimin e pakufizuar me llogarinë tuaj të drejtpërdrejtë të IC Markets.

Dallimet midis tregtimit live dhe demo

Kur shikoni tregtimin e drejtpërdrejtë, ka një ndryshim të madh midis përdorimit të një llogarie tregtimi demo sesa tregtimit me paratë tuaja reale.

Ka shumë arsye që tregtimi në IC Markets është kaq i favorshëm. Gjëja e parë sigurisht është se ato ofrojnë ekzekutim me vonesë të ulët në një mjedis të vërtetë ECN, ose një llogari standarde nëse e zgjidhni këtë. Performanca është jashtëzakonisht e shpejtë dhe ka vite të tëra mbështetje kur bëhet fjalë për teknologjinë.

Përtej kësaj, ju mund të hapni aq llogari demo sa të dëshironi si klient. Kjo ju lejon të përsosni strategjinë tuaj ose ndoshta edhe të kërkoni për të reja.

Pasi te keni hapur llogarinë ne IcMarkets, duhet të hapni aplikacionin Meta Trader 5 dhe të bëni lidhjen me llogarinë tuaj Ic Markets. Per te parës i bëhet lidhja KLIKO KËTU!